Сучасна людина живе в умовах постійної спокуси. ?
Не дивно, що серед виховних завдань постає основне: «Навчити дітей та підлітків розпізнавати ситуацію спокуси» ‼️‼️‼️
Ми мали можливість поговорити про різні види залежностей... наркоманію, алкоголізм, тютюнопаління тощо.
Працівники МАА Хмельницької філії на своєму прикладі розповіли до яких саме наслідків призводить вживання наркотиків та алкоголю.
Інспектор сектору ЮП Артем Лавришин розповів, що «вживання» та інші дії пов‘язані з наркотичними, психотропними речовинами та їх аналогами тягнуть за собою настання адміністративної та кримінальної відповідальності?
На разі проблема поширення наркотичних засобів серед сучасної молоді набула надзвичайної гостроти. Тому тема бесіди викликала неабияке зацікавлення в учнівської молоді.
Учні активно долучалися до обговорення актуальних питань - як уникнути спокуси вживання наркотиків, як наркотичні препарати впливають на організм, як діяти у разі зустрічі з людиною, яка знаходиться під впливом наркотичних препаратів.
Дякуємо за цікаву та інформативну зустріч !
Погодьтеся, навіть ранкова кава смакує по особливому, якщо пити її з красивої філіжанки, сидячи за ошатно вбраним столиком.☕☕☕?
А який же декор столу без серветок? ☕????☕
Химерні способи складання серветок найрізноманітніші)) а от сучасні тренди передбачають максимальну простоту і таких варіантів декору серветок, безліч. От і наші вправні офіціанти 23 групи "Кухар, офіціант, бармен" демонстрували такі вміння під керівництвом Бацевич С. та Скляр О.

13 січня 2022 року на базі ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» відбулася виставка-презентація навчально-методичної літератури. Відкриваючи захід,  директор Царьова Є.С. нагадала мету, з якою педагог йде  до учня. Це – якість професійної підготовки і формування професійно компетентного робітника. Враховуючи це потрібно створювати сучасне навчально-методичне забезпечення, яке б відповідало сучасним стандартам професійної освіти. Методист Дрозіч І.А., наголосила, що методична робота має перебувати на службі якості професійної освіти.  Значну частину книжкових фондів бібліотек закладів професійної освіти складає застаріла навчальна література, в той час як законодавством передбачено оновлення змісту професійної освіти. Тому, велику роль у забезпеченні якості навчально-виробничого процесу відіграє навчально-методичне забезпечення, розроблене педагогічними працівниками.

Свої напрацювання, які схвалені науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, Інститутом модернізації змісту освіти для використання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти  представили педагоги, а саме:

Лавренюк Н.В. Журнал внутрішнього контролю заступника директора ЗП(ПТ)О з виховної роботи. (Схвалено науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Протокол № 1 від 25.02.2021)

Михальчук О.М. Навчально-методичний посібник . Виховання гармонійної особистості здобувача професійної освіти засобами козацької педагогіки та сімейними обрядовими традиціями. (Схвалено науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Протокол № 1 від 25.02.2021)

Маргошина Н.В. Навчальний посібник . Англійська мова. Теми «Живопис», «Мистецтво» (Схвалено науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Протокол № 2 від 18.06.2021)

Хомюк Г.І. Навчальний посібник. Виконання процесів підготовки та обслуговування спеціальних видів, банкетів (бенкетів) і прийомів

Царьова Є.С., Бевза Ю.Ф., Герасимчук Т.П.,Гнатюк О.В., Григоренко

В.В., Гуцалюк Т.В., Деліта І.О., Карпець-Самолюк М.О.,Козакевич Л.В., Маркова В.В., Підгаєцька Т.В., Приходько В.В., Шляхова І.О.;за заг. ред. Є.С.Царьової. Навчальний посібник. Технологія виготовлення жіночих блузок. (Схвалено науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Протокол № 5 від 30.09.2021)

Царьова Є.С., Бевза Ю.Ф., Герасимчук Т.П.,Гнатюк О.В., Григоренко В.В., Гуцалюк Т.В., Деліта І.О., Карпець-Самолюк М.О.,Козакевич Л.В., Маркова В.В., Підгаєцька Т.В., Приходько В.В., Шляхова І.О.;за заг. ред. Є.С.Царьової. Посібник проєкту «Професія творити моду» отримав гриф «Схвалено для використання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти України від Інституту модернізації змісту освіти»

Волошина Н.М., Баган Л.С. Збірник технологічних схем та рецептур «Змішані напої». (Схвалено науково-методичною радою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Протокол № 2 від 05.03.2021)

Педагогічні працівники також презентували авторські матеріали з розвитку підприємницької компетентності та формування готовності учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти до підприємницької діяльності, які ввійшли до  видання «Підготовка до підприємницької діяльності: збірник авторських розробок»  та рекомендовані до друку вченою радою Інституту професійно-технічної освіти НАПН України (протокол №9 від 4 жовтня 2021 р.), а саме:

Зінчук Г.В. Методичні розробки уроків «Податково-бюджетна політика держави», «Податкова система держави» 

         Деліта І.О. «Духмяне задоволення»: проєкт бізнес-плану на створення кав’ярні-пекарні.

Загородня О.М. «Фріланс навпаки»: бізнес-проєкт.

Проведене засідання дало змогу ознайомитися з успішним досвідом коллег зі створення навчально-методичної літератури. Також були визначені напрями подальшої діяльності у 2022 році.

13 січня, у переддень Нового року за старим стилем, українці відзначають Щедрий вечір, а також свято Маланки (Меланки).

У Щедрий Вечір зазвичай накривають багатий стіл з найрізноманітнішими стравами, щоб новий рік був щасливим та успішним. Найпопулярніший звичай в Україні у цей день – водіння кози. От і у нас сьогодні відбулося дійство МЕЛАНКУВАННЯ))

Була і коза, і Меланка, а ще красуня циганка, яка ворожила охочим)) заєць, ведмідь, господар та господиня...а ще класнючий настрій та файнезне свято з  співами щедрівок та вітаннями  з Новим роком...і гарячі напої. Цей ритуал покликаний принести багатство та добрий врожай(педагогічний))). 

Сієм пшеницею,сієм зерном

Сієм з душею і щирим добром.

Сієм у хаті,сієм для всіх

Щоб не минав Вас радісний сміх.

Щастя, здоров'я бажаєм для Вас

Щоб життя в Вас було,наче скриня прикрас!

Зі святом вас! І щедрого на щастя нового року!

">ВІДЕО

12.01.22р. у ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» відбулося засідання МК викладачів та майстрів виробничого навчання професій харчової промисловості та ресторанного господарства.

Членами комісії було обговорено ряд важливих питань:

  1. Огляд інформаційних матеріалів про науково-технічні досягнення в харчовій промисловості і галузі ресторанного господарства.
  2. Обговорення проведення кваліфікаційних пробних робіт професій

«Кухар 3 розряду» (майстри виробничого навчання Бацевич С. А.,

 Скляр О.Б. , Волошина Н. М., Петришина О. Д.),  «Офіціант 3 розряду» (майстри виробничого навчання Слинюк І.М., Курашова А. М.),   «Офіціант 4 розряду» (майстри виробничого навчання Бурцева Т. М., Баган Л. С.).