Майстер ресторанного обслуговування
- Деталі
- Автор: Super User
-
Категорія: Професії
-
Опубліковано: 04 листопада 2015
-
Перегляди: 5397
Майстер ресторанного обслуговування - професія сучасна. ЇЇ поява - вимога часу і підприємств ресторанного господарства, що потребують спеціалістів, які однаково вправні у приготуванні найрізноманітніших страв, обслуговуванні гостей і приготуванні коктейлів і напоїв.
Спеціаліст цієї професії знає:
види та призначення посуду, приборів, столової білизни;
форми складання серветок, правила оформлення столу квітами та іншими прикрасами;
правила складання товарних звітів;
порядок оформлення рахунків і форми розрахунку з відвідувачами, у тому числі за кредитними картками;
види меню винних карт;
асортимент, рецептури, технологію приготування страв та напоїв;
ознаки якості закуплених товарів, кулінарних виробів, страв, булочних і кондитерських виробів, правила їх нарізання, декантації, фламбування та розподілу на порції, правила розміщення й викладання на буфетних прилавках та барних стійках;
правила та порядок подавання страв і напоїв, вимоги до їх оформлення і температури;
відповідність асортименту винно-горілчаних виробів характеру страв;
правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;
основи психології, професійної етики й етикету;
іноземну мову в межах розмовного мінімуму;
основи управління персоналом;
Перспективи професійного росту – підвищення кваліфікації, адміністративне зростання ( заняття посади метродотеля), продовження навчання в середніх спеціальних й вищих навчальних закладах й одержання професії «менеджер підприємств торгівлі й масового харчування».