Друк
как создать сайт на Joomla 3

11 січня 2022 року у Державному навчальному закладі «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» відбулися педагогічні читання , як один із заходів з удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, спрямований на відкритий обмін досвідом  з навчання та виховання здобувачів освіти.

Цьогорічні педагогічні читання проводились на тему, яка співзвучна з методичною проблемою освітнього закладу «Впровадження інноваційних педагогічних і виробничих технологій в навчально-виробничий процес» Відкрила педагогічні читання директор Центру – Євеліна Царьова. Розпочали педагогічні читання з пісні «Новий рік прийшов на Україну» у виконанні керівників гуртків Наталії Безносюк та Валентини Грелі. Методист Ірина Дрозіч наголосила на важливості впровадження інновацій в навчально-виробничий процес задля підвищення рівня якості освіти. Як активізувати творчу і професійно-пізнавальну діяльність учнівської молоді засобами сучасних технологій закцентував увагу Ігор Андрощук, професор, доктор педагогічних наук,  професор кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва, керівник відділу ліцензування, акредитації, моніторингу освітнього процесу та видачі документів про вищу освіту Хмельницького національного університету. Про емоційний інтелект у педагогічній діяльності розповіла Наталія Чорна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, член Асоціації психоаналітиків та психотерапевтів України, керівник центру психосоціального супроводу та професійного розвитку.

Викладачами та  майстрами виробничого навчання, нашого освітнього закладу були висвітлені власні ефективні методики вибору та застосування інновацій в навчально-виробничому процесі нашого освітнього закладу, а саме:

«Синхронне та асинхронне дистанційне навчання»

Марія Карпець-Самолюк

Використання елементів STEM на уроках природничо-математичної підготовки

Оксана Мальована

Проєктна діяльність у підготовці кваліфікованих робітників швейної галузі

Віта Савчук

Образно-асоціативний метод у проектуванні одягу на основі атмосферних явищ

Ірина Шляхова

QR-код в освітньому середовищі

Неля Маргошина

Застосування креативних технологій навчання у підготовці кваліфікованих робітників

Олена Акаєвич

Розвиток цифрових компетентностей у майбутніх кваліфікованих робітників сфери обслуговування

Ганна Волчелюк

Педагогічні читання пройшли на досить високому методичному та науковому рівні та викликали у присутніх зацікавлене обговорення.

Інформація, яку отримали педагогічні працівники під час педагогічних читань, сприяє удосконаленню їх професійної компетентності, творчому та професійному розвитку, впровадженню нових технологій навчання, поширенню перспективного педагогічного досвіду. Педагоги не лише удосконалили свій власний педагогічний досвід, але й збагатили його досвідом колег.

 

 

русский бизнес